Publikumssider       Hvilke vaksiner trenger jeg?       Prisliste       Kart og åpningstider      Fagportal-forside

 

Tannhelse og reisemedisin

Det er lurt å få kontrollert tennene før langvarige reiser, for å redusere risikoen for å få ødelagt deler av turen på grunn av løse fyllinger eller tannverk. Om man trenger tannlege underveis er det viktig å huske på at det kan være en risko for å pådra seg hepatitt B. Teoretisk er det også en risiko for hepatitt C og hiv. Om man ikke er vaksinert mot hepatitt B, bør man overveie å vente med behandlingen til man kommer hjem. Det kan for eksempel være om en fylling løsner, og man ikke har vesentlige plager. Da kan behandlingen godt vente i noen uker for å få satt inn ny fylling hjemme.

Noen reiser til utlandet for å få utført omfattende tannbehandling rimelig. I slike tilfeller anbefaler vi at man har gyldig vaksine mot hepatitt B. Det finnes ikke vaksiner mot hepatitt C og hiv. I utgangspunktet anbefaler vi at planlagt tannelegebehandling utføres i Norge, ikke bare på grunn av potensiell smitterisiko. Dersom noe skulle gå galt, og det er aktuelt med erstatningssak, står man mye sterkere om tannbehandlingen har vært utført i Norge enn for eksempel i Thailand.

Det er et tannlegekontor tilsluttet Reiseklinikkens lokaler, som drives av den utmerkede iranske tannlegen Farzaneh Ruhi. Hun er den eneste tannlegen jeg har vært hos hvor jeg (Gunnar Hasle) har opplevd å sovne i tannlegestolen mens hun har holdt på!

For timebestilling hos tannlegen, ring 22203982 eller 97518839. Tannlegekontoret er åpent mandager, tirsdager og torsdager.


Søk i dette nettstedet:


Viktig informasjon og forbehold